Waar weet jij veel van?

Hoe beïnvloedt jouw kennis jouw keuzes?

Weet ik veel? Ja, behoorlijk! Ook kennis is een belangrijke influencer. Er zijn buiten school nog een heleboel dingen waar jij meer over weet dan anderen. Misschien heb je een scheidsrechtersdiploma gehaald en ken jij daarom alle regels van volleybal met de bijbehorende handgebaren. Misschien ga jij in het weekend met je oom vliegtuigspotten en kun jij alle types uit elkaar houden. Of je woont naast een hardrockcafé en ken jij daarom alle bands. Misschien zit je moeder in de gemeenteraad en ken jij daarom de standpunten van alle politieke partijen. Wellicht doe je aan rugby en weet je precies hoe je met sportblessures moet omgaan. Deze kennis neem je met je mee wanneer je een keuze maakt. Door je hier bewust van te zijn, wordt jouw keuze nog bewuster gemaakt.

Natuurlijk kun je nog van alles bijleren. Maar vaak is er een reden voor dat jij ergens iets over weet. Dit kan een grote influencer zijn. Bovendien is nog nooit iemand een studie gaan doen waarvan hij niet wist dat die bestond. Met andere woorden, jouw kennis over welke studies en beroepen er bestaan, is heel belangrijk in jouw keuzes.

In Trinn ga je ontdekken over welke onderwerpen jij veel weet en welke invloed dat op jouw keuzes heeft. Ook zul je gaandeweg extra kennis opdoen over de inhoud van allerlei studies en beroepen, zodat je steeds opnieuw even aan het denken wordt gezet.

Wil jij thuis met Trinn aan de slag? Vul hier het contactformulier in.