talent

Waar ben jij goed in?

Wat kun jij allemaal? En wat kun jij echt niet? Als jij goed kan programmeren, is het logisch om een carrière in de ICT te overwegen. Als jij houdt van presenteren, is onderwijs of communicatie misschien jouw richting. Voor sommige vaardigheden heb je echt talent nodig, maar heel veel dingen kun je ook leren. Maar hoe ontdek je eigenlijk dat je ergens goed in bent? Als je iets nog nooit gedaan hebt, zou je er zomaar goed in kunnen zijn. 

Sommige vaardigheden leer je bij, andere vaardigheden ontdek je door het te proberen. Om je bewust te worden van de vaardigheden is het goed om zo veel mogelijk ervaringen op te doen. Binge watching op Netflix is wellicht niet de beste manier om te ontdekken of jij goed kan verkopen. Maar door voetbaltraining te geven aan de F’jes, merk je wel of jij goed bent in leiding geven. Tijdens het vakkenvullen in de supermarkt leer je of jij precies kunt werken, of je snel kunt schakelen als een klant jou iets vraagt, of je klantvriendelijk bent, of je kunt doorzetten als het even niet leuk is, en natuurlijk nog veel meer.

In Trinn ga je met theorie- en praktijkopdrachten ontdekken waar jouw vaardigheden liggen. Niet alleen jouw vaardigheden op school, maar vooral jouw vaardigheden in het echte leven. Door het maken van de opdrachten krijg jij een uitgebreid overzicht van jouw vaardigheden. Ons advies: ga zo veel mogelijk ervaringen opdoen om te ontdekken waar jij allemaal goed in bent. Een aantal voorbeelden: stage lopen, vrijwilligerswerk, bijbaantje, meeloopdag op een opleiding, feestcommissie, schoolkrantredactie…

Wil jij thuis met Trinn aan de slag? Vul hier het contactformulier in.