belangrijk

Wat vind jij belangrijk in het leven?

Wat vind jij belangrijk in het leven? Wat wil jij bereiken in de wereld? Wat zou volgens jou iedereen moeten doen om de wereld een beetje beter te maken? Waar erger je je aan als andere mensen er niets mee doen? Jouw waarden bepalen grotendeels jouw keuzes. Voorbeelden van waarden zijn: verantwoordelijkheid, vriendschap, succes, creativiteit, gelijkwaardigheid en humor. Als jij veel waarde hecht aan de natuur, dan wil je daar misschien later iets mee doen.

Het is niet eenvoudig om een overzicht te krijgen van jouw waarden. Omdat waarden meestal positieve woorden zijn, zul je bij een lijst waarden snel geneigd zijn om bijna alles te kiezen. De verschillen tussen mensen zitten vooral in welke waarden op welke plek op de lijst staan. Het gaat er dus om dat je uitvindt welke van deze waarden voor jou het belangrijkst zijn. Met andere woorden: als je moet kiezen tussen vriendschap en familie, welke kies je dan? En als je moet kiezen tussen succes en eerlijkheid?

Jouw waarden zijn onderdeel van wie JIJ bent en hebben dus niet per se iets met school te maken. Maar omdat jouw waarden zoveel invloed hebben op jouw keuzes, is het wel belangrijk om over na te denken. Bij Trinn word je je bewuster van jouw waarden. Je gaat aan de slag met allerlei kleine opdrachtjes die jou helpen je waarden in kaart te brengen. Vervolgens ga je in de praktijk uitvinden of dit ook klopt. 

Wil jij thuis met Trinn aan de slag? Vul hier het contactformulier in.