In je schoolcarrière word je soms gedwongen om keuzes te maken over je toekomst: een vakkenpakket, een vervolgopleiding, en wie weet heb je op jouw school nog veel meer te kiezen. Dat kan soms voor een hoop stress zorgen. “Wat als ik het verkeerde kies? Hoe moet ik nu al weten wat ik later wil worden? Daar ben ik toch nog veel te jong voor? Ik vind dit wel leuk, maar niet om de rest van mijn leven te doen.”

Wees gerust, je keuzes op de middelbare school hoeven niet de rest van je leven te bepalen. Als jij geen natuurkunde, scheikunde en biologie hebt gekozen, kun je nog steeds arts worden. Nee, dat gaat niet via de standaard route, maar is rechtdoor altijd het beste?

Bij Trinn weten we dat levens zich niet laten plannen door een soort navigatiesysteem. Wat je doel ook is, er zijn altijd nog tussenstappen die je moet nemen. Bovendien ontdekken de meeste mensen onderweg dat een ander doel veel beter bij ze past. Wij denken niet in termen van routes, snelwegen of afslagen. Wij zien het leven als een trap. Je einddoel staat bovenaan en je zult nog treden moeten nemen voor je daar bent. Jij beslist altijd zelf wat de volgende trede wordt. Er is geen sprake van vooruit, achteruit of opzij, maar alleen omhoog. Elke trede die je hebt genomen, neem je namelijk mee in jouw ontwikkeling. Hoe vaak je je einddoel ook aanpast, zolang je niet stilstaat, ga je omhoog.

Wil jij weten hoe dat er in de praktijk uitziet? Klik hier om een kijkje te nemen bij Trinn.